Erik JohanssonDu har tydligen hamnat på min lilla gitarrblogg - ett projekt jag håller på med när jag är rastlös och som är tänkt att hjälpa dig i gitarrens värld - Eller i alla fall i Stockholms gitarrvärld! Här kommer du och andra som söker efter gitarrlektioner i Stockholm att hitta lite tips och tricks om gitarrer och var ma köper bra gitarrer i Stockholm, hur man spelar och vart man vänder sig för gitarrlektioner i Stockholm. (Om man inte vänder sig till mig då...). Detta och mycket mer ska vi gå igenom här på gitarrlektionerstockholm.com.


Vem är jag då?

Jag är Erik Johansson, en 43-årig gitarrist, hyfsad musiker, pinsam pappa och fulländad hundägare från Vasastan i Stockholm som har umgåtts med musik och gitarrer från en tidig ålder - så länge jag kan minnas faktiskt! Under uppväxten i Stockholm exponerades man visserligen för ett ganska brett spektrum av musikstilar, men det var så klart rock och hårdrock (inte minst Europe, från Upplands Väsby) som verkligen fångade mitt hjärta.


Jag började spela gitarr i unga år och fick snabbt ett kanske överdrivet rykte som musiker med djup kunskap om gitarrer och musik. Det ryktet har jag på äldre dagar börjat leva upp till. Genom åren har jag byggt upp en samling av 18 gitarrer, var och en med sitt unika sound och karaktär. Jag LOVAR att dessa kommer att förekomma i bloggen.


När jag inte spelar musik är jag sannolikt upptagen av mina två lurviga följeslagare som gör mig sällskap hemma, eller på promenader och "tekniska pauser" i Vasastan och parkerna här i området.


Hundarna är verkligen härliga, men jag har svårt att släppa fokus på min passion för musik och gitarrer. Vad jag främst gör är att öva. Jag försöker utforska nya stilar och tekniker, men det är lätt att hamna i gamla hjulspår när man sätter sig med gitarren. Det här vet jag är ett problem som inte bara jag tampas med, och kanske det främsta rådet jag har att ge: Se till att du får ny input, så att du inte bara harvar runt med vad du redan kan. Hitta en lärare, kolla youtube eller vad som helst. Jag kommer bl.a, att försöka ge dig en översikt över vad du behöver tänka på när du ska välja gitarr, hitta gitarrlärare, hur du lagar enkla fel på gitarren, var du lämnar in den när det inte går - samt lista några bra musikskolor eller lärare i Stockholm.


Jag använder det jag har lärt mig genom åren för att hjälpa andra i musiken, vilket är anledningen till att du läser den här bloggen. Den använder jag för att dokumentera mina erfarenheter från Stockholms musikliv och dela med mig av mina insikter med dig. Bloggen ska ge information om olika aspekter av musik och gitarrspel, från grundläggande tekniker till mer avancerade grejer, men eftersom jag inte har kommit igång med detta så börjar jag med att hänvisa dig till andra som kan hjälpa till med t.ex. gitarrlektioner.


Jag hoppas att detta kan bli en värdefull resurs för alla som vill förbättra sina gitarrskills och utvecklas inom musik i Stockholm, att det kan bli en inspiration för blivande musiker.Än en gång, välkommen - och tveka inte arr höra av dig på erik@gitarrlektionerstockholm.com
Yours Truly


Erik Johansson

Kontakta mig